Η Euronet Worldwide εξαγοράζει τον τομέα υπηρεσιών POS της Τράπεζας Πειραιώς

Η Euronet Worldwide εξαγοράζει τον τομέα υπηρεσιών POS της Τράπεζας Πειραιώς

Αθήνα, 16, Μαρτίου, 2021 –  

Η Euronet Worldwide, Inc. (“Euronet”), ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε παγκόσμια κλίμακα, ανακοινώνει την οριστικοποίηση συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, για την εξαγορά του τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών (Piraeus Bank Merchant Acquiring) της Τράπεζας (POS). Η εξαγορά περιλαμβάνει και την συμφωνία για την μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, στην από κοινού προώθηση και υποστήριξη των νέων υπηρεσιών στην ελληνική αγορά. Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς συνεργασίας με την Τράπεζα, η οποία χρονολογείται ήδη από το 2000.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα €300 εκ. και περιλαμβάνει ένα σύνολο από περίπου 205,000 POS τερματικά σε 170,000 εμπόρους σε όλη την Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς περίπου 20% καθώς επίσης και το κανάλι online/mobile ψηφιακών πληρωμών με μερίδιο αγοράς περίπου 40%.

Στα πλαίσια της συμφωνίας η Euronet θα παρέχει στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς  πλήθος νέων τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των πληρωμών, ενώ η  τράπεζα θα συνεχίσει την προώθηση και υποστήριξη των προϊόντων τόσο μέσω του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων της όσο και μέσω των ψηφιακών της καναλιών.

Η συνεργασία μεταξύ της Euronet και της Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει την θέση στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα πληρωμών  

Η σχέση της Euronet με την Τράπεζα Πειραιώς είναι μακρά, και χρονολογείται ήδη από το 2000. Η Euronet εξαγόρασε το τομέα έκδοσης και επεξεργασίας καρτών (card issuing and processing) της τράπεζας το 2005, με την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η συμφωνία δίνει την δυνατότητα στην Euronet να επεκτείνει την στρατηγική και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων στον δυναμικό τομέα των πληρωμών και στηρίζεται σε τεχνολογίες αιχμής που έχει αναπτύξει που περιλαμβάνουν πέρα από τις πληρωμές με μετρητά σε ATM και σύγχρονες εναλλακτικές για ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές με πολλαπλές εναλλακτικές για τον καταναλωτή και τις επιχειρήσεις.  Ο τομέας των ψηφιακών πληρωμών εμφανίζει παγκοσμίως σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και καινοτομίες, οι οποίες ενισχύονται περαιτέρω και από τις δράσεις για ανέπαφες ψηφιακές συναλλαγές που δρομολογούν κυβερνήσεις ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πανδημίας COVID-19.  Ειδικά για την Ελλάδα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν δυνατότητα διπλασιασμού του όγκου ψηφιακών πληρωμών από τα σημερινά επίπεδα στο ύψος €60 δισ. το 2031.

«Η εξαγορά του τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών από ένα έμπιστο συνεργάτη όπως η Τράπεζα Πειρaιώς, είναι απόλυτα συμβατή με την διεθνή μας στρατηγική» δήλωσε ο Michael J. Brown CEO της Euronet Worldwide. «Οι τεχνολογικές μας δυνατότητες και η εις βάθος γνώση των συστημάτων  της τράπεζας, διασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στα νέα συστήματα της Euronet και την απρόσκοπτη παροχή της υπηρεσίας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Προσβλέπουμε στην συνεργασία αυτή, και στην παροχή των καινοτόμων λύσεων μέσω των δυνατοτήτων της τεχνολογίας REN® Ecosystem που έχουμε σχεδιάσει και αναπτύξει.»

Η Euronet επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών με νέες καινοτόμες λύσεις

Η Euronet στοχεύει στην ευρεία εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας REN® Ecosystem στην ελληνική αγορά, και την παροχή εξελιγμένων λύσεων ψηφιακών πληρωμών (εναλλακτικές πληρωμές QR codes & tokenization, mobile digital wallets) αλλά και πληρωμών σε μετρητά, προς καταναλωτές, τράπεζες, εταιρίες fintech και εμπόρους. Με την τεχνολογία REV® Payments Cloud, που αποτελεί και βασικό συστατικό της πλατφόρμας REN,  δίνεται η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω API, σε τρίτα μέρη ώστε να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στις διαφορετικές δυνατότητες του συστήματος αλλά και να αναπτύξουν πρόσθετες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.  Επιπλέον παρέχουμε πρόσβαση στα διεθνή δίκτυα της Euronet (EFT, epay, Ria Money Transfer, and Xe) που περιλαμβάνουν πολλαπλά σημεία επαφής με καταναλωτές και επιχειρήσεις καθώς και διεθνείς συνεργασίες.  Οι 170,000 έμποροι της τράπεζας καθώς και οι μελλοντικοί νέοι χρήστες της υπηρεσίας θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την πληθώρα των νέων προϊόντων και υπηρεσιών. H νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα πρωταγωνιστήσει στην εισαγωγή καινοτομίας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες που συνδυάζουν αρμονικά όλα τα κανάλια πληρωμών, νέες μορφές αλληλεπίδρασης μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων, όπως τα digital wallets αλλά και νέο ψηφιακό περιεχόμενο που θα είναι διαθέσιμο μέσω του παγκόσμιου δικτύου της Euronet.   

 «Η ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών που έχουμε αναπτύξει αποτελεί το βασικό συστατικό της επιτάχυνσης της ανάπτυξης μας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (omnichannel) στους πελάτες μας ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών που μεταβάλλονται ραγδαία» δήλωσε ο κ. Νίκος Φούντας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής Ευρώπης, Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη των ψηφιακών και φυσικών πληρωμών στην Ελλάδα και την παροχή των καινοτόμων λύσεων μας, ενώ παράλληλα με κέντρο τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που θα αναπτύξουμε στην χώρα, θα επεκταθούμε σε νέες αγορές στην Ευρώπη και διεθνώς.»

«Παραδίδουμε τον τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της τράπεζας σε εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη και μια εταιρία με υψηλή τεχνογνωσία σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου CEO της Τράπεζας Πειραιώς. «Με την Euronet έχουμε μία μακρά και συνεργατική σχέση. Είμαστε βέβαιοι ότι η ευρωστία της Euronet και η ικανότητα της να καινοτομεί αποτελούν το ιδανικό εταίρο για την ανάπτυξη μας στο τομέα των πληρωμών που αλλάζει ραγδαία.»

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί  εντός του 2021, σε συνέχεια εγκρίσεων από ρυθμιστικές αρχές και ολοκλήρωσης επιμέρους άρθρων της συμφωνίας.. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε https://ir.euronetworldwide.com

Σχετικά με την Euronet

Η Euronet Worldwide Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ (EEFT)  πρωταγωνιστεί στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και της επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως. Με κεντρικά γραφεία στο Leawood, Kansas (USA), η εταιρία έχει φυσική  παρουσία σε 66 χώρες και εξυπηρετεί πελάτες σε 175 χώρες. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών καθώς και καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για εμπόρους (Merchant Acquiring), διαχείριση ATM και POS δικτύων, outsourcing υπηρεσίες διαχείρισης καρτών, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και ηλεκτρονική διανομή ψηφιακού περιεχομένου. Το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Euronet είναι εκτεταμένο και περιλαμβάνει περισσότερα από 45,485 ΑΤΜ (ιδιόκτητα και υπό διαχείριση), 340.000 τερματικά EFT POS και ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο διαχείρισης καρτών σε 61 χώρες. Επιπλέον περιλαμβάνει ένα δίκτυο 748.000 τερματικών POS σε 338.000 σημεία λιανικής σε 57 χώρες και ένα παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς χρημάτων με  464.000 σημεία που εξυπηρετούν 159 χώρες. Στην Ελλάδα η Εuronet έχει παρουσία πλέον των 20 ετών και είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα πληρωμών στην χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Εταιρείας στοwww.euronetworldwide.com.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ATM της Euronet, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: https://www.euronetatms.gr/επικοινωνία/.

Media Contact: Γιώργος Ζενζεφίλης, Marketing Director EFT, Europe

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9478499

Επικοινωνία
POS/eCommerce

Εύρεση