Η Euronet συνεργάζεται με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα

Η Euronet συνεργάζεται με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα

Euronet Worldwide – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Ελλάδα, 25 Μαΐου 2021 – Η Euronet Worldwide (NASDAQ: EEFT), ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε παγκόσμια κλίμακα, με παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερα από 45.000 ΑΤΜ υπό τη διαχείρισή της, ανακοινώνει σήμερα, με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, τη σύναψη συμφωνίας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την δημοσίευση ενεργών μηνυμάτων Amber Alerts Hellas για παιδιά και Missing Alerts για ενήλικους έως 65 ετών σε όλες τις οθόνες των ΑΤΜ της στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς στην Ευρώπη αφού έχει καταδειχθεί στην πράξη η αποτελεσματικότητα της δημοσίευσης των ειδοποιήσεων στα ΑΤΜ της Euronet στις χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. Ενημερώσεις ατόμων που είδαν τις φωτογραφίες των αγνοούμενων στα ΑΤΜ της Euronet παρείχαν σημαντικά στοιχεία στις αρχές και οδήγησαν απευθείας στον εντοπισμό 11 εξ αυτών.

Τα ATM της Εuronet βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία σε όλη την Ελλάδα, και δίνουν τη δυνατότητα της προβολής των μηνυμάτων τους στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεχή βάση καθόλη την διάρκεια της ημέρας. H δράση αυτή εντάσσεται στην περαιτέρω αξιοποίηση της υποδομής των ΑΤΜ της Euronet προς όφελος της κοινωνίας.

Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από αυτή τη συνεργασία, να συμμετάσχουμε κι εμείς στο σημαντικό έργο που καταβάλει το Χαμόγελο του Παιδιού,” δήλωσε η κα. Ιωάννα Κρικελλή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Euronet στην Ελλάδα. “Τα ΑΤΜ μας που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία, όπως αεροδρόμια και αστικά κέντρα, θα γνωστοποιούν άμεσα τα μηνύματα Amber Alert και Missing Alert Hellas σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Ευελπιστούμε έτσι, οτι τα ΑΤΜ μας θα συμβάλουν στον άμεσο εντοπισμό αγνοούμενων παιδιών και ενηλίκων. Η πρωτοβουλία αυτή που έχει ήδη επιτύχει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αποδεικνύει ότι το ΑΤΜ αποτελεί μια σημαντική, πολύπλευρη υπηρεσία για τις κοινότητές μας σε ολόκληρη την Ελλάδα.” 

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τη Euronet, στα Προγράμματα Amber Alert και Missing Alert Hellas, που στόχο έχουν την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενήλικων ατόμων που αγνοούνται και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και της Euronet στην τεράστια αυτή προσπάθεια και αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που έχουν τα ψηφιακά μέσα και όλοι οι πολίτες στον άμεσο και ασφαλή εντοπισμό ενός αγνούμενου ατόμου.»

Σχετικά με την Euronet

Η Euronet Worldwide Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ (EEFT)  πρωταγωνιστεί στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και της επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως. Με κεντρικά γραφεία στο Leawood, Kansas (USA), η εταιρία έχει φυσική  παρουσία σε 66 χώρες και εξυπηρετεί πελάτες σε 175 χώρες. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών καθώς και καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για εμπόρους (Merchant Acquiring), διαχείριση ATM και POS δικτύων, outsourcing υπηρεσίες διαχείρισης καρτών, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και ηλεκτρονική διανομή ψηφιακού περιεχομένου. Το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών της Euronet είναι εκτεταμένο και περιλαμβάνει περισσότερα από 45,485 ΑΤΜ (ιδιόκτητα και υπό διαχείριση), 340.000 τερματικά EFT POS και ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο διαχείρισης καρτών σε 61 χώρες. Επιπλέον περιλαμβάνει ένα δίκτυο 748.000 τερματικών POS σε 338.000 σημεία λιανικής σε 57 χώρες και ένα παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς χρημάτων με  464.000 σημεία που εξυπηρετούν 159 χώρες. Στην Ελλάδα η Εuronet έχει παρουσία πλέον των 20 ετών και είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον τομέα πληρωμών στην χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Εταιρείας στο www.euronetworldwide.com.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ATM της Euronet, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: https://www.euronetatms.gr/επικοινωνία/.

Media Contact: Γιώργος Ζενζεφίλης, Marketing Director EFT, Europe

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9478499

Επικοινωνία
POS/eCommerce

Εύρεση